Project Description
Stress bliver kaldt en folkesygdom, og måske frygter du, at du også er ramt? Men hvad skal du holde øje med? Hvad er faresignalerne? Og hvordan besejrer du din stress?
Kig beskrivelserne her på siden igennem, og bliv klogere på symptomer og konsekvenser af stress, fordelene ved akupunkturbehandling hos mig, Claus Arndt Nielsen, på Klinik Jie – og hvor hurtigt du kan få det godt igen.
Hvor mange andre får (også) stress?
Har du stress, er du ikke alene.
Kigger du udelukkende på stressrelateret fraværet i de danske virksomheder, vil du opdage, at vi er helt oppe på omkring 25 procent af det samlede fravær.
Omkostningerne til sygedagpenge i forbindelse med stress er skyhøje – hvert år. Du kan læse mere om Stress og omkostningerne her.
Mon ikke du er enig med mig i, at det er skræmmende høje procenter og udgifter (kilde: Ugebrevet A4, 2009)?
Kontakt mig, hvis du vil ud af dén statistik.
Hvem får stress – og rammes mænd og kvinder ens?
Du kan blive ramt af stress, uanset hvem du er. Der findes ikke en særlig type eller personlighed, som oftest får stress.
Måske overrasker det dig at høre, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem at arbejde meget og at gå ned med stress. Er du arbejdsløs, har du faktisk større risiko for at blive stresset, end hvis du er i arbejde.
Du kan få stress af mange ting i din hverdag – fx fare, tab, trusler, tidspres og høje krav.
Cirka lige mange mænd og kvinder får stress, men kvinderne er langt bedre til at søge hjælp – og gøre noget ved det – end mænd.
Her på klinikken kan akupunktur sandsynligvis hjælpe dig, uanset din alder, køn og baggrund.
Job og venner: Hvilke konsekvenser kan stress få for dig?
Et worst case senario ved stress – som desværre ikke er usædvanligt – vil gribe afgørende ind i dit daglige liv:
Du får måske svært ved at passe dit job, og efter lang tids fravær risikerer du en fyring. Eller du oplever problemer med at holde fokus – og følge med – på dit studie.
Mange af mine klienter fortæller også, at deres venskaber gradvist glider ud i sandet, fordi de ikke magter socialt samvær.
Heldigvis er akupunktur en effektiv, hurtig og medicinfri måde at hjælpe dig tilbage til en tålelig tilværelse.
”Hvordan ved jeg, om jeg har stress?”
Symptomerne på stress er mange – og meget forskellige. Desuden kan de svinge fra dag til dag. Så hvordan finder du ud af, om du lider af stress?
Én ting, som går igen hos mange af mine klienter her på klinikken, er søvnbesvær og manglende energi. Folk føler sig trætte og udbrændte. Genkender du det?
Stikordsoversigt over ”stress-markører”, jeg også tit møder:
Dårlig hukommelse. Koncentrationsbesvær. Angst. Bliver let hidsig, opfarende og sur. Har let til gråd – og føler sig ked af det (også uden at vide hvorfor). Anspændthed. Hovedpine og migræne. Nakke- og skuldersmerter. Manglende sexlyst. Smerter i brystkassen. Kort lunte.
Hvorfor virker akupunktur på Klinik Jie godt mod stress?
Som du måske lige læste, er symptomerne på stress mange – og det første, jeg gør, er derfor at stille en præcis diagnose: Hvordan er du ramt?
Du oplever ikke en ‘færdigpakkeløsning’, hvis du kontakter mig. Først når vi sammen har afdækket, præcis hvordan du mærker stressen, tilpasser jeg en behandling – og eventuelt et forløb – til dig. Akupunkturbehandlingen starter dér, hvor du er lige nu. Så næste gang vi ses, griber jeg sikkert behandlingen anderledes an.
Hvordan forløber stressbehandlingen med akupunktur?
Et flertal af mine stressramte klienter føler sig trætte pga. søvnunderskud. Og da god nattesøvn giver dig den bedste mulighed for at restituere, vil jeg ofte starte dér: Du får hjælp til at begynde at sove godt igen.
Cupping er især en god behandlingsform, hvis du har søvnproblemer og/eller fordøjelsesbesvær.
Fysiske smerter betinget af stress – fx trykken i brystet – prioriterer jeg også højt. Har du fysisk ondt, sætter jeg ind med symptombehandlingen dér.
Når dine fysiske smerter forsvinder, mærker du sandsynligvis en lettelse og tryghed, som får dig til at slappe af. I sig selv gør det dig mindre stresset. Et vigtigt skridt på vejen.
Krops- eller øreakupunktur vil formentlig kunne hjælpe dig hér.
Hvor lang tid tager akupunkturbehandlingen på Klinik Jie?
Din første akupunkturbehandling mod stress tager cirka 75 minutter.
Får du brug for flere efterfølgende behandlinger, tager de knap en time pr. gang.
Akut-behov: Overvældes du pludselig af stress, kontakter du mig (Claus Arndt Nielsen) bare – så finder jeg som regel en tid til dig allerede næste hverdag. Og ringer du tidligt på dagen, har du endda gode chancer for en tid senere samme dag.
Hvornår mærker jeg effekten af akupunkturen mod stress?
Allerede efter 1-2 akupunkturbehandlinger oplever du en markant forbedring af din stress. Og måske får du ikke engang brug for flere behandlinger.
Typisk mærker klienterne selv, hvornår behovet for opfølgende akupunktur opstår. Hvis det overhovedet opstår. Nogle klarer sig med de første 1-2 behandlinger. Andre får brug for lidt flere. Og andre igen skal blot have lidt supplerende rådgivning.
I andre tilfælde henviser jeg dig herefter til en coach eller psykolog.
Garanti: Her på Klinik Jie ‘oversælger’ jeg aldrig supplerende akupunkturbehandlinger, du reelt ikke har behov for.